Autora

 
Em dic Patrícia Fernàndez i sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). De 2008 a 2012, vaig treballar com a responsable de xarxes i comunicació i formadora en TICs per a Dones en Xarxa, una associació sense ànim de lucre que utilitza Internet com a mitjà per apoderar a les dones. Aquest bloc, Diari d'una dona en xarxa, és un recull de les meves experiències durant aquests 4 anys.Projectes

Vaig iniciar-me en aquesta, la meva primera feina, contribuint a l'expansió territorial del projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes (2008-2012), que utilitza la formació i altres activitats de sensibilització per apropar les noves tecnologies a les dones de Catalunya i així superar l'exclusió digital per raó de gènere, i per conscienciar a la població en general de la necessitat d'una igualtat efectiva entre dones i homes.

Més endavant, vaig col·laborar en la difusió via web i xarxes socials del concurs nacional de vídeos i fotos realitzats per dones Femitic (2010-2011), que té l’objectiu de promoure la participació activa de les dones a Internet i la generació i visibilització de continguts digitals creats per dones.

Així mateix, em vaig encarregar de la dinamització en xarxes socials de dos projectes més: La Carla parla de sexe (2010-2011), un consultori online sobre sexualitat i relacions afectives; i Dones Emprenedores en Xarxa (2011-2012), un espai on promoure la utilització de les TICs per part de les dones emprenedores i professionals catalanes.

Amés, després de donar suport al Beers & Blogs per a Noies (2010), em vaig responsabilitzar de l'organització i difusió de la seva nova versió, el Còctels & Blocs (2011-2012), un esdeveniment mensual de networking adreçat a dones actives a la xarxa i a emprenedores i professionals.

Amb l'ajuda i complicitat de diverses dones creatives, vaig impulsar ARTísTICa (2009-2010), una iniciativa que pretenia visibilitzar l'art creat per dones, tant de manera online com presencial, amb l'establiment d'una comunitat virtual de dones artistes i l'organització d'una exposició anual itinerant. 

Per últim, vaig donar suport en la gestió de continguts (curació, correcció i difusió) de la web central de Dones en Xarxa (2010-2012), responsabilitzant-me completament de la mateixa durant uns mesos. També vaig exercir de periodista digital, elaborant continguts propis com ara articles i entrevistes, a banda de proporcionar material gràfic i audiovisual.

Territoris

Durant la meva estada a Dones en Xarxa, vaig encarregar-me de la gestió de continguts de les webs locals de  Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa (juliol-octubre 2008); Cervelló, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern (octubre 2008-octubre 2010); Olesa de Montserrat i Sant Feliu de Llobregat (octubre 2008-abril 2009); Castelldefels i Viladecans (abril 2009-octubre 2010); i Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet (octubre 2010-abril 2012).

En molts d'aquests municipis, vaig impartir diversos cursos de formació en l'ús de les noves tecnologies: alfabetització digital (el PC i els seus perifèrics, el sistema operatiu), iniciació a Internet (navegació, cerques, correu electrònic), introducció a la web 2.0 (blogging, microblogging, xarxes socials) i edició de vídeo digital. 
Diari d'una Dona en Xarxa. Design by Pocket